Motiverende zinnen en werk: een duwtje in de rug om het beter te doen

Motiverende zinnen en werk: een duwtje in de rug om het beter te doen

Redactie Redactie Gepubliceerd op 10/25/2023

Motiverende zinnen op het werk: een duwtje in de rug om nieuwe doelen te bereiken

In ons werkende leven, maar ook in ons privéleven, hebben we niet altijd 100 procent batterijvermogen. Soms voelen we ons uitgeput, hebben we het gevoel dat het project te groot voor ons is, werken onze collega’s met weinig overtuiging, is het team niet eensgezind, voelen we ons geen ‘capabele leider’ meer. We begrijpen dat het bedrijf die extra sprong moet maken om concurrerend te blijven, maar wij kunnen die sprong niet maken. We voelen ons, kortom, ongemotiveerd.

Op momenten als deze, wanneer we die energie willen hervinden die dingen in beweging brengt, kan wat stof tot nadenken ons helpen nieuw leven in te blazen. Hier vind je 32 zinnen over succes, engagement en teamwerk die je kunnen helpen om enthousiasme en motivatie te verzamelen: lees ze, print ze uit en hang ze aan de muren van je kantoor, schrijf ze op post-it briefjes en behang je kantoor, stuur ze naar je collega’s. Misschien helpen ze je om de juiste motivatie te vinden om de sprong te wagen. Ze kunnen je helpen om de juiste motivatie te vinden om de sprong te wagen.

8 zinnen om betrokkenheid te vergroten

“Als je op dit moment het beste van jezelf geeft, zul je op het volgende moment in de meest voordelige positie verkeren” Oprah Winfrey, tv-presentatrice.

“Ik probeer altijd te doen wat ik niet kan, om te leren hoe ik het moet doen” Pablo Picasso, kunstenaar.

“We weten wat er gedaan moet worden: het enige wat ontbreekt is de wil om het te doen” Nelson Mandela, voormalig president van Zuid-Afrika.

“Doe altijd meer dan wat anderen van je verwachten” Larry Page, ondernemer en medeoprichter van Google.

“Timing, doorzettingsvermogen en tien jaar proberen zorgen ervoor dat het lijkt alsof je van de ene op de andere dag succes hebt” Biz Stone, ondernemer en medeoprichter van Twitter.

“De beste voorbereiding voor morgen is om vandaag je best te doen” H. Jackson Brown Jr, schrijver.

“Succes is de som van kleine inspanningen die dag na dag worden herhaald” Robert Collier, essayist.

“Grote kansen worden door de meeste mensen gemist omdat ze gekleed zijn in pakken en eruit zien als werk.” Thomas Alva Edison, uitvinder.

8 zinnen om moed te verzamelen

“En, het allerbelangrijkste, heb de moed om je hart en je intuïtie te volgen. Op de een of andere manier weten zij wat je echt wilt worden” Steve Jobs, ondernemer.

“Succes is het vermogen om van de ene mislukking naar de andere te gaan zonder je enthousiasme te verliezen” Winston Churchill, voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk.

“Alle mensen zijn ondernemers, niet omdat ze een bedrijf moeten beginnen, maar omdat de wil om te creëren in het menselijk DNA gecodeerd zit” Reid Hoffman, ondernemer, medeoprichter van LinkedIn, auteur.

“Geef niet op. Je zou het een uur voor het wonder riskeren” Arabisch spreekwoord.

“Als je alleen werkt aan waar je gepassioneerd over bent, hoef je geen geniaal plan te hebben over hoe dingen zich zullen ontwikkelen” Mark Zuckerberg, ondernemer en oprichter van Facebook.

“Ik heb vaak gefaald in het leven. En daarom heb ik uiteindelijk alles gewonnen” Michael Jordan, voorzitter van de Charlotte Hornets en voormalig basketballer.

“Val zeven keer, sta acht keer op” Japans spreekwoord.

“Ik ben ervan overtuigd dat ongeveer de helft van wat succesvolle ondernemers scheidt van onsuccesvolle ondernemers gewoon doorzettingsvermogen is” Steve Jobs, ondernemer.

8 zinnen om teamwerk aan te moedigen

“Als je snel wilt gaan, ren dan alleen. Als je ver wilt gaan, ren dan samen met iemand” Afrikaans spreekwoord.

“Als iedereen samen vooruit gaat, dan komt het succes vanzelf” Henry Ford, ondernemer en medeoprichter van de Ford Motor Company.

“Twijfel er nooit aan dat een kleine groep zorgzame en toegewijde burgers de wereld kan veranderen. Sterker nog, het is het enige dat dat ooit heeft gedaan” Margaret Mead, antropologe.

“Hoeveel een man ook doet, hoe innemend zijn persoonlijkheid ook is, hij zal niet ver komen in het bedrijfsleven als hij niet met anderen kan samenwerken” John Craig, wiskundige en theoloog.

“Individueel zijn we een druppel. Samen zijn we een oceaan” Ryūnosuke Satoro, Japans schrijver.

“Het mooie van teamwerk is dat je altijd anderen aan je zijde hebt” Margaret Carty, schrijfster en uitvoerend directeur van Maryland Library Association.

“Mijn businessmodel zijn de Beatles: zij waren vier jongens die elkaars negatieve neigingen in toom hielden. Ze hielden elkaar in evenwicht. En het resultaat was groter dan de som der delen. Dat is voor mij zakendoen. Grootse dingen in het bedrijfsleven worden nooit gedaan door één persoon. Ze worden gedaan door een team van mensen’ Steve Jobs, ondernemer.

Met talent win je wedstrijden, maar met teamwork en intelligentie worden kampioenschappen gewonnen’ Michael Jordan, voorzitter van de Charlotte Hornets en voormalig basketballer.

8 zinnen om enthousiasme te stimuleren

“Het geheim van verandering is om al je energie te concentreren, niet in het bestrijden van het oude, maar in het bouwen van het nieuwe” Socrates, filosoof.

“Haal het beste uit je potentieel, zet kleine vonken van mogelijkheid om in vlammen van prestatie” Golda Meir, voormalig premier van Israël.

“De enige beperking voor onze realisatie van morgen zijn onze twijfels van vandaag” Franklin Delano Roosevelt, 32e president van de Verenigde Staten.

“Er zijn mensen die willen dat iets gebeurt, mensen die wensen dat het gebeurt en mensen die werken om het te laten gebeuren” Michael Jordan, voorzitter van de Charlotte Hornets en voormalig basketballer.

“Als je het kunt dromen, kun je het doen” Walt Disney, animator.

“Wat heb je nodig om een bedrijf te lanceren? Drie dingen: je kent je product beter dan wie dan ook, je kent je klanten en je wilt met heel je hart slagen” Dave Thomas, ondernemer en oprichter van Wendy’s.

“Over twintig jaar zul je niet teleurgesteld zijn door de dingen die je hebt gedaan, maar door de dingen die je niet hebt gedaan. Dus ga voor anker, verlaat veilige havens, vang de wind in je zeilen. Verken. Droom. Ontdek.” Mark Twain, schrijver.

“Er is een drijvende kracht die sterker is dan stoom, elektriciteit en atoomenergie: de wil’ Albert Einstein, natuurkundige.

“Spreken sommige van deze zinnen je aan? Schrijf ze dan op in je agenda, print ze op bedrijfsgadgets, deel ze met je team. Herlees ze wanneer je ze nodig hebt, sta even stil bij de betekenis ervan, breng hun leer in de praktijk. Soms kan het zeggen of lezen van de juiste woorden de bron zijn die ons weer motiveert. Om sterker en vastberadener terug te komen dan voorheen!