Maten visitekaartjes: meest gebruikte maten en afmetingen voor het maken van visitekaartjes

Maten visitekaartjes: meest gebruikte maten en afmetingen voor het maken van visitekaartjes

Redactie Redactie Gepubliceerd op 10/25/2023

Welk formaat heeft een visitekaartje?

Het meest gebruikte formaat voor visitekaartjes is 85 x 55 millimeter. Dit zijn de standaardafmetingen van het visitekaartje, dat een rechthoekig formaat heeft en meestal wordt gemaakt op 350 g/m² ongelamineerd papier. Visitekaartjes worden meestal op papier gemaakt, maar het gebruik van alternatieve materialen zoals gerecycled papier, plastic (gemetalliseerde, transparante, witte, polykristallijne visitekaartjes) en gegomd karton verspreidt zich snel.

De afmetingen van visitekaartjes variëren, maar de belangrijkste zijn gelijk aan of kleiner dan die van een normale creditcard (90 x 55 millimeter). Dit zorgt ervoor dat het visitekaartje gemakkelijk op te bergen en te vervoeren is en praktisch in gebruik.

Hier is de tabel met de belangrijkste formaten visitekaartjes:

Afmetingen visitekaartje
Breedte (mm)Hoogte (mm)
90 mm50 mm
85 mm55 mm
75 mm45 mm
55 mm55 mm

De meest voorkomende maatregelen voor visitekaartjes

Gememoreerd worden is essentieel.

Iedereen die op reis vergaderingen, zakenlunches of gesprekken bijwoont, weet dat maar al te goed. Een uitwisseling van ideeën of informatie krijgt een andere betekenis als deze eindigt met het uitwisselen van visitekaartjes.

Dit komt omdat het uitwisselen van een gedrukt visitekaartje, zelfs vandaag de dag, een praktijk is die professionaliteit en voorbereiding uitstraalt. Daarom is het belangrijk om bekend te zijn met de meest gebruikte formaten voor visitekaartjes. Op die manier ben je klaar om het beste visitekaartje voor jouw behoeften te drukken.

Laten we eens snel kijken naar de meest gebruikte formaten voor visitekaartjes.

Klassiek rechthoekig visitekaartje: 85×55 millimeter

Het meest klassieke visitekaartje meet 85 x 55 millimeter en is rechthoekig. De afmetingen lijken sterk op die van een creditcard of bankpas, waardoor visitekaartjes comfortabel in de portemonnee kunnen worden opgeborgen. De compactheid van deze afmetingen garandeert een universeel visitekaartje, waarvan we allemaal gewend zijn het te zien en aan te raken. Het beschikbare oppervlak is geschikt voor alle benodigde informatie, verdeeld over de voor- en achterkant of alleen de voorkant van het visitekaartje. Het kan worden gemaakt van papier of andere materialen zoals gerecycled papier, PVC of gegomd karton.

Visitekaartformaat 85×55 mm

Rechthoekig visitekaartje formaat: 90×50 millimeter

Een ander populair visitekaartje is die met de afmetingen 90 x 50 millimeter. Het kaartje is rechthoekig, maar wordt langer en iets korter. De afmetingen van het visitekaartje zijn dus meer gestroomlijnd en geven het meer elegantie. De ruimte die kan worden ingevuld met tekst en afbeeldingen wordt op geen enkele manier opgeofferd, waardoor een visitekaartje wordt gegarandeerd dat aan beide zijden uitgebreid kan worden aangepast en een sterke impact heeft.

Visitekaartje formaat 90×50 mm

Rechthoekig visitekaartje formaat: 75×45 millimeter

Een populair visitekaartje is die met de afmetingen 75 x 45 millimeter. De afmetingen van dit visitekaartje maken het kleiner dan de traditionele, maar niet minder effectief. Deze kaart is slanker dan een creditcard en vertrouwt op zijn kleine formaat om op te vallen en nog makkelijker op te bergen in zakken en portemonnees. Het beschikbare oppervlak maakt het mogelijk de nodige informatie op te nemen, verdeeld over voor- en achterkant of alleen voorkant, maar vereist een zorgvuldiger keuze gezien het kleinere oppervlak.

Visitekaartformaat 75×45 mm

Vierkant visitekaartje formaat: 55×55 millimeter

Het vierkante visitekaartje met afmetingen 55 x 55 millimeter snijdt nog verder in grootte, ten gunste van een ander concept. Het visitekaartje heeft een vierkante vorm en de informatie moet zorgvuldiger worden verdeeld, gezien het kleinere oppervlak dat beschikbaar is. Tekst en afbeeldingen zullen weinig en essentieel zijn, verdeeld over de voor- en achterkant.

Een vierkant visitekaartje is een alternatieve keuze en kan een winnaar zijn, gezien de grote hanteerbaarheid en het gemak van transport en opslag. Het formaat van dit visitekaartje onderstreept de originaliteit en zorgt ervoor dat het op het eerste gezicht opvalt.

Visitekaartje formaat 55×55 mm

Kies het formaat van je visitekaartje, personaliseer het, druk het af en ontvang het snel thuis!