De beste apps om vakanties te plannen (en te overleven!)

De beste apps om vakanties te plannen (en te overleven!)

Tara Roskell Gepubliceerd op 12/13/2023

Als je erover denkt om je volgende vakantie te boeken, hebben we genoeg apps voor je. Van het vinden van accommodatie tot inpaktips, van dierenoppas tot veiligheid, er is een app voor iedereen.

Je vakantie plannen

Google Trips

(iPhone/Android)

De app Google Trips is een complete reisplanner. Je kunt er niet alleen je hele reisschema mee bijhouden op één plek (het verzamelt e-mails rechtstreeks vanuit Gmail), maar het is ook offline toegankelijk. Zodra je op je bestemming bent, kun je je dagen indelen en activiteiten en eetgelegenheden vinden.

TripIt: Travel Planner

(iPhone/Android)

Wanneer je een vlucht, hotel of auto boekt, kun je de e-mail doorsturen naar plans@tripit.com. De TripIt app zal alle boekingen organiseren tot één reisplan dat je ook online kunt bekijken.

Booking.com

(iPhone/Android)

Booking.com is een eenvoudige manier om hotels en appartementen te vinden op de bestemming van je keuze. Accommodaties worden beoordeeld door gebruikers. Via de app is het ook eenvoudig om boekingen te bewerken en te annuleren.

AirBnB

(iPhone/Android)

Vind privékamers of appartementen voor je vakantie. Bij het huren van kleinere vakantiehuizen kun je ook profiteren van het advies en de kennis van de lokale verhuurder.

KAYAK Flights, Hotels & Cars

(iPhone/Android)

De KAYAK-app doorzoekt honderden reissites om de beste aanbiedingen voor vluchten, hotels en huurauto’s te vinden.

TripAdvisor

(iPhone/Android)

Met de TripAdvisor-app kun je beoordelingen zoeken over vakantieaccommodaties, eetgelegenheden, rondleidingen en attracties. Je kunt ook de beoordelingen van je vrienden bekijken over plaatsen die zij aanbevelen.

Hostelworld: Hostels & Hotels

(iPhone/Android)

Als je een beperkt budget hebt en op zoek bent naar accommodatie, is Hostelworld misschien wel de app voor jou. Je kunt zoeken in duizenden hostels, hotels en bed & breakfasts in 170 landen.

Vervoer

TL EU (Trainline EU)

(iPhone/Android)

Vind en koop trein- en bustickets in Europa rechtstreeks op je mobiele telefoon.

Rome2rio

(iPhone/Android)

Door twee locaties in te voeren, toont deze app je mogelijke reisopties (vlucht, trein, veerboot, rit delen en autohuur) samen met informatie over lokale reserveringen en accommodatie.

Navigatie en gidsen

CityMapper

(iPhone/Android)

Als je hulp nodig hebt om je weg te vinden in de beroemdste steden ter wereld, kijk dan eens naar CityMapper. Deze app bevat realtime vertrektijden, vervoerskaarten en waarschuwingen voor dienststoringen.

Google Maps

(iPhone/Android)

Google Maps is een gemakkelijke manier om je te verplaatsen en je bestemming te bereiken, te voet of met de auto. Je kunt ook lokale attracties, plaatsen om te bezoeken en plaatsen om te eten vinden.

Maps.me

(iPhone/Android)

Als je op vakantie geen internet of mobiele verbinding hebt, is dat geen probleem met Maps.me. Deze app biedt offline kaarten waarmee je kunt navigeren zonder mobiele data te gebruiken.

Wat inpakken

Packing Pro

(iPhone)

Word je angstig van inpakken? Deze app kan je leven een stuk makkelijker maken. Je kunt je eigen persoonlijke inpaklijsten maken of beginnen met een voorbeeldlijst, waaronder ‘koppels’, ‘kamperen’, ‘zakenreis’, en deze aanpassen aan jouw behoeften. Van daaruit kun je andere dingen zoeken die je mee wilt nemen en aan de lijst toevoegen.

PackPoint

(iPhone/Android)

Packpoint werkt iets anders dan Packing Pro. Je kunt je geslacht selecteren, waar je naartoe gaat, de duur van je reis en de activiteiten die je gaat doen. Op basis van je keuzes stelt PackPoint een lijst voor met dingen die je als uitgangspunt kunt kiezen.

Evenementen op uw bestemming

Eventbrite

(iPhone/Android)

Gebruik de Eventbrite-app om informatie te vinden over evenementen die plaatsvinden in de buurt van je vakantiebestemming. Je vindt er van alles: concerten, festivals, conferenties, cursussen en zelfs gratis evenementen. Je kunt ook zien welke evenementen je vrienden zullen bijwonen en tickets kopen voor betaalde evenementen, rechtstreeks vanaf je mobiele telefoon.

Meetup

(iPhone/Android)

Meetup is geweldig voor het vinden van kleine groepen mensen bij jou in de buurt die dezelfde interesses hebben als jij. Ook hier vind je van alles, van gezondheids- en wellness-evenementen tot tech-bijeenkomsten en groepen mensen die hun hond uitlaten.

Travltalk

(iPhone/Android)

Travltalk brengt je in contact met andere reizigers in de buurt van je locatie. Ideaal voor wandelaars en ondernemende mensen die de omgeving willen verkennen, andere mensen willen ontmoeten, avonturen willen delen en de kosten van accommodatie en activiteiten willen delen.

Foursquare City Guide

(iPhone/Android)

Vind eenvoudig restaurants, bars en dingen om te doen in de buurt van je locatie, samen met beoordelingen van gebruikers.

Festival liefhebbers

Tent Finder (Android) or BC Tent Finder (iPhone)

Met deze apps hoef je nooit meer rond te lopen op zoek naar je tent, want ze kunnen je locatie opslaan via GPS. Dit betekent dat je kunt gaan en staan waar je wilt en van het festival kunt genieten in de wetenschap dat je precies weet hoe je je weg moet vinden door een zee van tenten zoals die van jou.

Find My Friends

(iPhone/Android)

Als je op een festival bent, raak je gemakkelijk gescheiden van je vrienden in de menigte. Deze app laat je de locatie van je vrienden zien, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden.

App voor kinderen op vakantie

Hoop

(iPhone/Android)

Als je op zoek bent naar activiteiten om kinderen tot 11 jaar te vermaken op vakantie, dan is Hoop misschien wel de app voor jou. Ontdek duizenden kindvriendelijke activiteiten bij jou in de buurt. Er zijn ook veel gratis activiteiten. Alle evenementen/activiteiten hebben een leeftijdsadvies, zodat je kunt zien of ze geschikt zijn voor je kinderen.

Kidadl

(iPhone/Android)

Deze app is vooral handig als je Londen bezoekt als vakantiebestemming. Het biedt veel evenementen en activiteiten voor jou en je kinderen in de stad.

App voor huisdieren op vakantie

BringFido

(iPhone/Android)

Als je van plan bent om je hond mee te nemen op vakantie, is BringFido een erg handige app. Het helpt je om hotels, stranden en hondvriendelijke plekken te vinden waar je je trouwe viervoeter mee naartoe kunt nemen. Het toont ook beoordelingen van andere huisdiereigenaren zoals jij.

Pawshake

(iPhone/Android)

Als je iemand nodig hebt om op je huisdier te passen terwijl je op vakantie bent en het idee van een kennel je niet aanspreekt, kun je Pawshake eens bekijken. Pawshake helpt je om lokale dierenoppassen te vinden, die worden beoordeeld door andere gebruikers die al van hun diensten gebruik hebben gemaakt.

Het weer/weersvoorspelling bekijken

BBC Weer

(iPhone/Android)

De BBC Weather app dekt niet alleen het Verenigd Koninkrijk, maar ook veel andere bestemmingen over de hele wereld. Je kunt snel de weersverwachting bekijken voor de huidige dag en tot 14 dagen vooruit.

My Tide Times

(iPhone/Android)

Of je nu een fervent surfer of visser bent of gewoon wat tijd aan het strand wilt doorbrengen, met My Tide Times weet je wanneer het hoog of laag water is.

Bellen vanuit het buitenland/Telefoons en technologie

Als je op vakantie in het buitenland toegang hebt tot Wi-Fi, waarom maak je daar dan geen gebruik van om goedkoop of gratis te bellen?

Skype

(iPhone/Android/Windows)

Als je Wi-Fi hebt, kun je Skype gebruiken om andere Skype-gebruikers te bellen. Je kunt ook mensen op vaste of mobiele nummers bellen, maar dit is een betaalde dienst waarvoor je een abonnement of beltegoed nodig hebt. Afhankelijk van uw locatie en hoeveel gesprekken u van plan bent te voeren, kan dit echter nog steeds een goedkope optie zijn. Om bijvoorbeeld onbeperkt naar vaste en mobiele nummers te bellen in de VS, zijn de kosten £2,40 voor 1 maand.

Facetime

(iPhone)

Als je een iPhone hebt, is de Facetime app al geïntegreerd in je telefoon. Je kunt Facetime gebruiken om een andere iPhone/iPad- of Mac-gebruiker te bellen of te videobellen (via Wi-Fi).

WhatsApp

(iPhone/Android/Windows)

Met WhatsApp kun je andere WhatsApp-gebruikers bellen en videobellen via de internetverbinding van je telefoon. Als je dus Wi-Fi hebt, zijn de gesprekken gratis.

Vakantiegeld

eCurrency

(iPhone)

Als je een snelle manier nodig hebt om prijzen in je lokale valuta te controleren terwijl je op vakantie bent, is eCurrency misschien iets voor jou. Hiermee kun je snel valuta omrekenen en het werkt met of zonder internetverbinding.

XE Currency

(iPhone/Android/Windows/Blackberry)

Deze app is beschikbaar op meerdere platforms. Je kunt er valuta mee omrekenen en wisselkoersen in realtime volgen.

Splitwise

(iPhone/Android/Windows)

Als je met vrienden op vakantie gaat en de kosten voor maaltijden of accommodatie moet verdelen, maakt Splitwise het leven eenvoudiger. Je kunt mensen toevoegen via hun e-mails, de bedragen toevoegen en de software de splitsing laten verwerken. Splitwise heeft ook een andere handige app voor het splitsen van restaurantrekeningen genaamd Plates by Splitwise.

Vertalen/taal leren

Google Vertaler

(iPhone/Android)

Een snelle en gemakkelijke manier om woorden en zinnen te vertalen in het buitenland. De app kan met of zonder internetverbinding worden gebruikt. Je kunt zelfs een foto maken van een tekst, bijvoorbeeld een verkeersbord, en wachten tot de app het voor je vertaalt.

Duolingo

(iPhone/Android/Windows)

Als je je taalvaardigheden wilt leren of verbeteren voordat je vertrekt, probeer dan Duolingo. Het is een gratis app om talen te leren waarmee je quizzen en activiteiten kunt voltooien. Je kunt de woorden zowel horen als zien.

Proost

TripWhistle Global SOS

(iPhone)

Een eenvoudige maar handige app die internationale noodnummers toont voor reizigers in het buitenland. Je kunt de nummers ook direct vanuit de app bellen.

Flashlight Apps

Ben je ooit teruggekeerd naar je hotel zonder te kunnen zien waar je heen ging? Deze apps veranderen je mobiele telefoon in een zaklamp en helpen je de weg terug te vinden.

Ruddy Rooster Zaklamp (Android) & Zaklamp (iPhone)

UVLens

(iPhone/Android/Windows)

Deze app kan je vertellen wanneer het het veiligst is om in de zon te gaan en wanneer je je het beste kunt bedekken. De app biedt ook een huidtypebeoordelingstest, zodat je kunt bepalen hoe lang je huid aan de zon kan worden blootgesteld.

First Aid by British Red Cross

(iPhone/Android)

Je weet nooit wat er kan gebeuren op vakantie! Deze app leert je eerstehulptechnieken die goed van pas kunnen komen.

Veiligheid

Arlo beveiligingscamera’s en apps

(iPhone/Android)

Als je op vakantie wat extra veiligheid wilt, kun je overwegen om te investeren in een draadloos camerabeveiligingssysteem. Je kunt kiezen hoeveel camera’s je nodig hebt en ze vervolgens binnen of buiten je huis opstellen. Met de Arlo apps kun je je huis in realtime in de gaten houden of gewaarschuwd worden als de camera’s beweging detecteren.

Trusted Housesitters

(iPhone/Android/Windows)

Een goedkope manier om ervoor te zorgen dat je huis niet wordt verwaarloosd terwijl je op vakantie bent, is om het toe te vertrouwen aan ‘huisoppassers’. Sommige van hen passen zelfs op je huisdieren.

Prey Project

(iPhone/Android/Desktop)

Houd je mobiele telefoons, tablets en pc’s veilig op vakantie door Prey te installeren. Als je je mobiele telefoon verliest of hij wordt gestolen, kun je een ander apparaat gebruiken om toegang te krijgen en hem als ‘verloren’ markeren. Prey zal proberen je mobiele telefoon te traceren door afbeeldingen en locaties te verzamelen. Je kunt je mobiele telefoon ook op afstand vergrendelen, gegevens ophalen of verwijderen of een alarm laten afgaan.

We hopen dat je deze apps nuttig vindt en dat je een fijne vakantie hebt.